kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Varsisellerillä maustettu perunasalaatti

Varsisellerillä maustettu perunasalaatti

Peruna on niin herkullista. Sitä tulee vaan syötyä nykyisin harvakseltaan. Liekö lapsena ylenkyllästetty tällä mukulalla? Jotenkin sitä vaan unohtaa miten herkullisia asioita tästä maan omenasta saa valmistettua. Yksi ikisuosikki on perunasalaatti, josta korvien välissä on useampia versioita. Tällä kertaa kesäkeittiössä valmistui varsisellerillä maustettu salaatti, jossa on kivasti pippurisuutta ja syvyyttä, joka syntyy majoneesin, perunan ja varsisellerin liitosta. Idea tähän salaattiiin on lähtöisin vuosien takaa ravintola Hokussa syömästäni itkettävän ihanasta perunasalaatista. Heidän salaatissaan oli lisäksi keitettyä kananmunaa ja omintakeisen makumaailman kruununa sesamöljyä. Hokun reseptiikkaa en toki ole nähnyt, mutta nämä ainekset salaatista joskus aikoinani mielestäni tunnistin. Nyt kuitenkin tämänkertainen versio varsiselleriperunasalaatista.

perunasalaatti ruogablogi

Perunasalaatti:

400 g perunoita
1-2 varsisellerin vartta lehtineen
1 kesäsipuli laihoineen
nippu tuoretta ruohosipulia
1 dl creme fraichea
2 rkl majoneesia
mausteina suolaa, mustapippuria, hunajaa ja limen mehua

Keitä hyvin pestyt perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Mielestäni suolatussa vedessä keittäminen tuo perunoihin syvempää ja täyteläisempää suolaisuutta kuin kypsien perunoiden suolaus. Mene ja tiedä. Liekö tämä taas omien korvien välissä syntynyttä taikauskoa. Jos käytät paksukuorisia talviperunoita niin kuori perunat keittämisen jälkeen. Tämä salaatti valmistui loppukesällä jolloin perunan voi mielestäni vielä syödä kuorineen kunhan sen pesee hyvin. Pilko lämpimät perunat kulhoon. Lisää sekaan pilkottu kesäsipuli laihoineen, sekä pilkottu ruohosipuli. Nostele sekaisin. Lisää kulkoon desi creme fraichea, majoneesi sekä mausta tarvittessa suolalla, mustapippurilla, pienellä määrällä hunajaa ja puristuksella limen mehua. Sekoittele varovasti. Kova mylläys saa aikaa majoneesista perunamuusia mikäli perunat on oikein kypsiksi keitetty. Mikäli aikaa on, anna salaatin vähän aikaa maustua viileässä. Nauti esimerkiksi grillatun lihan tai kalan lisukkeena tai vaikka siltään suoraan kulhosta, jos kukaan ei ole näkemässä.

perunasalaatti
Salaatti nro 465

Salaatti nro 465

Vähän toisenlainen lohikeitto

Vähän toisenlainen lohikeitto