kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Kylmäsavulohi carpaccio

Kylmäsavulohi carpaccio

Tämä nopea ja vähistä raaka-aineista syntyvä alkupalasalaatti on suomalainen mukaelma rakastamastani Carpaccio di Manzosta. Hyvälaatuista, raakaa naudanlihaa on huomattavasti vaikeampi löytää kuin hyvää kylmäsavulohta täällä pohjolan perukoilla. Siksi tätä herkkua on luontevaa tehdä lohesta. 

Olennaista hyvässä Carpacciossa on se, että liha tai kala on hyvin ohueksi leikattu, ja hyvin maustettu. Mausteina käytetään rucolaa, sitruunamehua tai jotain muuta happoa, toisinaan kapriksia, hyvää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria sekä parmesan lastuja. Eikä siinä paljoa muuta tarvitakaan. Äärimmilleen viritetyt makunystyrät sekä hyvää juomaa ja seuraa. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. 

Kylmäsavulohi carpaccio

150 g kylmäsavulohta seitinohueksi siivutettuna
Rucolaa
Parmesania lastuiksi vuoltuna
Oliiviöljyä
Mustapippuri
Suolaa
Crema di Balsamico kastiketta

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele lautaselle. Revi päälle hieman rucolaa. Veistele päälle parmesan lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Mausta hyvin sormisuolalla tai muutamalla pyöräytyksellä suolamyllystä, tuoreella, rouhitulla mustapippurilla sekä lorauksella hyvää oliiviöljyä. Viimeistele annos Crema di Balsamico kastikkeella tai vastaavalla paksulla, viinietikkakastikkeella. 

Punajuuriburger

Punajuuriburger

Päärynä-Gorgonzola pasta

Päärynä-Gorgonzola pasta