kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Chutney Pizza

Chutney Pizza

Niin kuin monet hyvät asiat tämäkin syntyi vahingossa. 2016 syyskuussa puut notkuivat omenoista. Lauantaipizzaa tehdessä käteen sattui purkki omenoista tehtyä Chutneyta ja voitelin sillä toisen pizzapohjan. Päälle hiukan juustoraastetta, ohuita chorizoviipaleita, vuohenjuustoviipaleita ja sipulirenkaita. Mamma mia, tämä toimii! Tuosta lähtien olen oman pizza-osuuteni pohjustanut omenachutneylla, aina kun sitä on käsillä.

pizza_chutney-9848.jpg

Omenachutney
3-4 omenaa kuorineen
2 punasipulia
3 kynttä valkosipulia
Reilu pala tuoretta inkivääriä
2 tl kurkumaa
2 tl garam masala maustetta
1 kokonainen chili
Öljyä
Valkoviinietikkaa tai roseviinietikkaa
Hunajaa tai vaahterasiirappia
Suolaa ja pippuria

Kuullota omenat, sipulit ja mausteet öljyssä, anna hautua pehmeäksi. Survo sauvaseikoittimella soseeksi ja purkita tai käytä suoraan pizzan päällä.

PS. vuohenjuustoviipaleet saa leikattua hyvin ohuiksi käyttämällä juustoa hetken pakkasessa.

pizza_chutney-9866.jpg
pizza_chutney-9877.jpg

Pizzapohja
n. 3-4 dl vettä
4 rkl öljyä
25 g hiivaa
Vehnäjauhoja
2 tl suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpoiseksi, lisää öljy ja hiiva. Lisää jauhot hiljalleen samalla koko ajan sekoittaen. Kun taikina ei enää tartu kauhaan tai käteen, jätä kohoamaan lämpimään paikkaan pariksi tunniksi liinan alle. Lisää kohonneen taikinan pintaan ja pellille jauhoja ja pyörittele ohueksi. Paista pizza niin kuumassa uunissa kun lähtee.

pizza_chutney-9891.jpg

Kokeilin paistaa pizzaa ohuen keraamisen laatan päällä pihalla. 

pizza_chutney-9894.jpg

Hoplaa! Laatta halkesi, muuten tekniikka toimii kyllä. Haaveissa on oikea puilla lämmitettävä pizzauuni. Sitä odotellessa kenties pizzakivi toimisi paremmin pihagrillissä.

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

Gnocchi di Patate – Gnoccheja kahdella tapaa ja perunankuorisipsit

Gnocchi di Patate – Gnoccheja kahdella tapaa ja perunankuorisipsit