kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Päärynä-Gorgonzola pasta

Päärynä-Gorgonzola pasta

Pastasta saa helposti ja nopeasti valmistettua maistuvaa suuhunpantavaa. Hakiessani kokkausinspiraatiota kauden aineista heviosastolla tämä ruoka nousi unohduksista mieleeni. Makean suolainen päärynä-sinihomejuusto yhdistelmä hivelee makuhermoja ja lokeroituu korvien välissä muitten klassisten makuparien joukkoon. Söin tätä pastaa ensimmäistä kertaa vuosia sitten kotikylässä Cittadellassa, Taverna degli Artisti nimisessä kuppilassa. Alkuperäisessä reseptissä päärynä oli kätketty käsintehdyn pastan sisään ja se tarjoiltiin ihanan suolaisen ja kermaisen gorgonzola kastikkeen kera. Käsin tehty pasta vaatiin hieman liikaa askartelua, joten usein kotona teen päärynä-homejuustokastikkeen kuivapastalle. Toimii.

Gorgonzola on sinihomejuustona makuuni hieman liian ärhäkkää ja monesti korvaan  sen miedommalla ja ehkä suomalaiseen makuun tutummalla Auralla. Koska mies ei tällaista pastaa ennen ollut maistanut päätin mennä autenttisimmalla mahdollisella tyylillä eli italialaisilla päärynöillä ja juustolla. Valmis ruoka näytti silmiini hieman valjulta vaalean värimaailmansa takia. Paahdoin pinnalle pekonia näköä, makua ja rakennetta lisäämään. Viimeistelin annoksen tuoreella timjamilla. Ruoka sai kiitosta ja teen sitä varmasti uudelleen, ehkä seuraavan kerran sitä aurajuustoa kokeillen. 

Päärynä-gorgonzola pasta kolmelle

1 päärynä kuutioituna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 punasipuli hienonnettuna
100g gorgonzola juustoa
Voita, suolaa ja mustapippuria
Parmesaania raastettuna
Timjamia
3 rapeaksi paistettua pekonisiivua murusteltuna
Pastaa
 

paarynapasta-1516.jpg

Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Käytin simpukka pastaa muodon takia. Kastike piiloutuu mukavasti simpukan kuperaan sisukseen ja tekee pastasta maistuvampaa. Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan, noin kymmenen minuutin ajan. Tee tällä välin kastike. Laita pannuun hieman voita, kuullota punasipulia muutama minuutti. Lisää pannuun valkosipuli ja hetken päästä päärynä. Paista hetki ja lisää homejuusto ja mustapippuri. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä pastan kypsymisen ajan.  Jos haluat lisätä valmiiseen pastaan pekonia, paista myös se rapeaksi pastan kypsymisen aikana. Yhdistä kypsä pasta kastikkeeseen, sekoita, tarkista suola. Murustele pekoni viipaleet pastan päälle, koristele timjamilla ja rouhi päälle vielä mustapippuria. Parmesaania voi jokainen ruokailija lisätä annokseen oman maun mukaan. 

Kylmäsavulohi carpaccio

Kylmäsavulohi carpaccio

Chicken Tikka Masala, naanleipä ja minttukastike

Chicken Tikka Masala, naanleipä ja minttukastike