kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Punajuuriburger

Punajuuriburger

Burgerit menevät pizzan ja pastan kanssa siihen kategoriaan, jota voi syödä tasaisen taajaan. Termi roskaruoka on ihan turha näistä ruuista puhuttaessa, etenkin jos ne ovat kotitekoisia. Roskaruoka termi lienee lähtöisin lukuisista kääreistä ja laatikoista, joihin pikaruokakulttuurin esiinmarssin aikoina annokset pakattin. Ketjujen pikaruoka on toki usein myös epäterveellistä liiallisen rasvan, suolan sekä ravintoaineköyhyyden vuoksi. Kotona tehden roskaa ei synny ja kun burgerit ja pizzat valmistaa hyvistä raaka-aineista ei ruokaa sovi ravintoköyhäksikään moittia. Burgerit ovat myös kiitettävän pikaista ruokaa ja täytteitä vaihtamalla makua voi varioida todella paljon. Usein burgerit syntyvät siltä pohjalta, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tällä kertaa sieltä löytyi pussi punajuuria. Blogissa onkin jo useampi kasvisburgeri resepti, mutta tässä vielä yksi syksyisestä punajuuresta valmistettuna. 

burger-1447.jpg

Punajuuripihvit kolmelle

1/2 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
2 raastettua punajuurta
1/2 punasipuli hienonnettuna
1 pilkottu chili
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
Tilkka punaviinietikkaa
Hunajaa
Suolaa, mustapippuria, juustokuminaa, kurkumaa
Voita tai öljyä paistamiseen

Sekoita korppujauhot ja kerma ja jätä turpoamaan. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä. Kuullota raastetta hetki pannussa tilkassa öljyä ja lisää siihen tilkka punaviinietikkaa ja ripaus suolaa ja hunajaa. Jätä jäähtymään pannuun. Pilko sipuli ja valkosipuli sekä chili ja lisää korppujauhoseokseen. Mausta haluamallasi mausteilla. Käytin suolaa, mustapippuria sekä juustokuminaa ja kurkumaa. Sekoita jäähtyneet punajuuret taikinaa ja lisää lopuksi kananmuna. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman korppujauhoja. Paista pihvit kahdessa erässä voissa tai öljyssä molemmin puolin, noin 5 min per puoli. Taikinasta tuli 6 reilun kokoista pihviä. 

Sillä välin kun pihvit paistuvat valmistele muut lisäkkeet sekä paahda leivät. Meillä burgerin väliin meni  porkkanasalsaa, salaattia, tomaattia, punasipulirenkaita, suolakurkkua ja vuohenjuustoa, joka sopii punajuuripihville kuin nenä päähän. 

 

burger-1451.jpg
Vaalea, mausteinen Glögi

Vaalea, mausteinen Glögi

Kylmäsavulohi carpaccio

Kylmäsavulohi carpaccio