kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Vaalea, mausteinen Glögi

Vaalea, mausteinen Glögi

Ostin mielenkiintoisen kirjan, joka kertoo puiden terveyshyödyistä. Kirjan, kylmenevän sään ja lähestyvän joulun innoittamana piti päästä keittelemään kattilallinen seljankukka-vaahterasiirappi glögiä. Kotitekoinen glögi on ihan jotain muuta kuin kaupan ylimakeat juomat. Jos et vielä ole kokeillut niin kaivapa kattilat, mausteet ja mehut kaapista ja ryhdy toimeen. Uskon, että yllätyt positiivisesti. Loppukaneettina mainittakoon, että glögi sai myös kiitosta ystävältäni, joka ei yleensä glögeistä perusta. 

Mies bongasi reseptin alun perin vuosi sitten syksyllä Hesarin ruokatorstaista. Keitti kattilallisen ja olin myytyä naista. Mies muutenkin on yleensä kotitalouden juomien keittelijä ja osaa tehdä myös todella hyvää inkiväärisimaa. Tällä kertaa mies kuitenkin makasi flunssan kaatamana sängyssä, joten allekirjoittanut toimi liemenkeittäjänä. HS:n resepti oli kateissa, joten en osaa sanoa miten lähellä alkuperäisreseptiä enää ollaan. Alla olevat määrät ovat myös summittaisia, koska perusnoitana heittelin ainekset kattilaan fiiliksen pohjalta.

vaaleaglögi-2025.jpg

Seljankukka-omenamehu glögi
1 dl seljankukkamehutiivistettä 
5 dl vettä
3 dl omenamehua
3 tähtianista
10 neilikkaa
1 kanelitanko
Peukalollinen inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
Muutama siivu luomusitruunan kuorta
Hunajaa
Vaahterasiirappia

Mittaa aineet kattilaan ja keitä niitä matalalla lämmöllä 15-20 minuuttia, jotta neste hieman haihtuu ja maut tiivistyvät. Makeutta voi jokainen säätää omaan makuun sopivaksi. Mikäli kotoa ei siirappia tai hunajaa löydy ajaa sokerikin makeutusasian. Toki terveellisyydessä ei edellä mainituille pärjää. Terästä valmista glögiä halutessa tummalla rommilla ja laimenna kuumalla vedellä mikä maut ehtivät liikaa tiivistymään. 
 

 

 

Mustaherukka raakakakku

Mustaherukka raakakakku

Punajuuriburger

Punajuuriburger