kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Snickers-raakakakku

Snickers-raakakakku

Harjoitukset raakakakkurintamalla jatkuvat. Tein toistamiseen tätä Viimeistä murua myöten blogista löytämääni Snickers-raakakakkua. Ensimmäisellä kerralla noudatin ohjetta tarkasti ja lopputulos oli todella, todella herkullinen ja hurjan makea. Tällä kertaa resepti jäi vähän vajaaksi keittiössä olevista puutteista johtuen, mutta yllättäen nämä hieman vähemmän makeat ja maapähkinäisemmät ruudut maistuivat suussani paremmilta. Toisinaan on siis hyvä olla semidementoitunut kokki, joka ei muista tarkistella ennen kauppareissua kaikkia raaka-aineita. Vahingoista saattaa syntyä hyviä oivalluksia. 

snickers-raakakakku 2280.jpg

Snickers raakakakku
Pohja:
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelijauhoa
2 rkl siirappia
1 rkl juoksevaa kookosöljyä

Täyte:
150 g taateleita
1/2 dl kiehuvaa vettä
1 dl maapähkinävoita

Pinnalle
suolapähkinöitä 
100g suolalla maustettua tummaa suklaa sulatettuna

Sekoita pohjan aineet ja taputtele pieneen vuokaan. Kakkuvuokana toimi Teeman suorakaiteen muotoinen 16 x 37 tarjoiluvati, joka jäi toisesta reunasta vajaaksi. Kakkupohjan mitat olivat siis arvioilta 16 x 30. Laita pohja pakastimeen kovettumaan siksi aikaa, kun teet täytteet. 

Originaalireseptissä taateleita oli käytetty 250g. Omista keittiön kaapeista löytyi avattu taatelipussi, jossa arvoin olevan 150 g taateleita. Laita taatelit blenderiin. Kaada päälle puoli desiä kiehuvaa vettä ja anna taateleiden liota noin kymmenen minuuttia. Aja tahnaksi. Sekoita taatelitahna ja maapähkinävoi. Sulata suklaa juoksevaksi vesihauteessa tai varovasti mikrossa puolella teholla. Käytin Lidlistä ostamaani suolalla maustettua tummaa suklaata, joka toimi mielestäni loistavasti.

Ota pohja pakkasesta. Levitä ensin pohjan päälle taateli-maapähkinävoi täyte. Ripottele pinnalle muutama kourallinen suolapähkinöitä. Valuta lopuksi koko komeuden päälle sulatettu tumma suklaa. Laita pakkaseen tunniksi tekeytymään. Leikkele pieniksi suupaloiksi ja nauti.

Kakku on hurjan tuhtia sekä ihanan suolaista ja makeaa. Täytteen suutuntuma on pehmeän toffeinen ja pinnan suklaakuorrute ja pähkinät antavat mukavasti rakennetta muuten pehmeään kakkuun. Täydellistä suuhunpantavaa, joka kruunaa hyvän aterian tai nostaa kahvihetken uusiin ulottuvuuksiin. 

Gnocchi di Patate – Gnoccheja kahdella tapaa ja perunankuorisipsit

Gnocchi di Patate – Gnoccheja kahdella tapaa ja perunankuorisipsit

Pitaleivät kaikilla mausteilla

Pitaleivät kaikilla mausteilla