kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Mustaherukka raakakakku

Mustaherukka raakakakku

Leivontaa tulee vähemmän harrastettua ja raakakakkurintamalla olen vielä täysin noviisi. Tämä juna on mennyt minulta toistaiseksi rytinällä ohi. Mailien kerääntyessä mittariin,  kaikki makeat syötävät ovat alkaneet maistua enemmän ja enemmän. Raakakakut ovat hykerryttävällä tavalla hyvän omantunnon herkkuja. Kaikki ainekset ovat kropalle hyviä syötäviä ja höttö sokereita ja hiilareita ei näistä kakuista saa. Tuhtia tavaraa nämä toki ovat, joten jos pitkän kaavan ruokailua suunnittelet, niin raakakakku ei välttämättä ole sellaisen ruokailun kruunu. Kevyn lounaan päälle, iltapäiväkahville tai miksei vaikka arkisen aamun iloksi tällaista sen sijaan on ilo nautiskella. 

Sen suurempia jaarittelematta, tässäpä itsenäisyyspäivän kunniaksi valmistunut pirteän sitruunainen mustaherukka unelma, johon resepti löytyi nettiselailun päätteeksi Yhteishyvästä.  Reseptiä tuli muokattua hieman. Vähensin öljyn määrää ja hunajan ollessa kortilla lisäsin makeuttajaksi hieman Muscovado-sokeria. 

Mustaherukka raakakakku:

Pohja: 
8 taatelia
140 g pekaanipähkinöitä 
Ripaus suolaa

Täyte:
200 g mustaherukoita
300 g cashew pähkinöitä liotettuna
1/2 sitruunan mehu
1 dl kookosöljyä 
1/2 dl hunajaa
1 rkl muscovado sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita Cashew-pähkinät likoamaan ja ota mustaherukat pakkasesta sulamaan. Pähkinät vaativat vähintään tunnin liotuksen. Liotin niitä yön yli joten pääsin heti itsenäisyyspäivän aamulla tositoimiin. Aja blenderissä tai sauvasekoittimella pohjan taatelit, pekaanipähkinät ja suola tasaiseksi massaksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Tee täyte. Kaada Cashew-pähkinöistä vesi. Lämmitä kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Aja tehosekoittimella tai jollain parhaaksi katsomalla vempaimella sulaneet herukat, pähkinät, kookosöljy, sitruuna sekä makeutusaineet tasaiseksi massaksi. Kaada massa kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita. Nosta tunniksi pakkaseen. E voila. Kakku on valmis nautittavaksi. Säilytä kakkua jääkapissa mikäli osa siitä selviytyy ensimmäisestä pöytäännostosta hengissä. 

raakakakku-2174.jpg
Matbucha

Matbucha

Vaalea, mausteinen Glögi

Vaalea, mausteinen Glögi