kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Kasviskohokas (munakoiso-kesäkurpitsa lasagne)

Kasviskohokas (munakoiso-kesäkurpitsa lasagne)

kasvislasagne vegelasagne kesäruokaa ruokablogi

Totuuden nimissä tämä ruokahan ei ole kohokasta nähnytkään. Käyttäytyi vaan kovin kohokasmaisesti uunissa, koska pinnalle jäi niin reilusti bechamel-kastiketta. Lässähtikin kohokasmaisen komeasti ennen ruokapöytään laskeutumista, mutta oli siitäkin edestä maukasta. Miehen mielestä yksi parhaista lasagneista. Johtui varmaan tulisuudesta, joka sopii hänen makuunsa. 

Kasvistomaattikastike:

1 sipuli
1 porkkana
1/2 chili
2-3 valkosipulinkynttä
1/2 munakoiso
1/2 kesäkurpitsa
1 tölkki tomaattimurskaa
Suolaa, mustapippuria, yrttejä, hunajaa, viinietikkaa ja muutama ravistus Marie Sharpia

Kasviskastikkeen keittelin ensin, sitten tein bechamelin, jota tuli reilu satsi tällä kertaa. En tapaa mittailla aineksia kokatessa, joten joka kerta sama ruoka maistuu aina hieman erilaiselta. Tällä kertaa Marie Sharp, tuo chilikastikkeiden Rolls Royce, oli sen verran äksyllä päällä, että kastikkeeseen tuli muutamasta tipasta aika kovasti potkua. 

Kasataan kerroksittain uunivuokaan, pinnalle bechemel ja jotain juustoa. Uunia noin 45 minuuttia, vetäytymisaika 10minuuttia ja sitten ääntä kohti. Koska lasse paistui puuhellan uunissa, ei ole mitään käsitystä paistolämpötilasta. Sähköuuneissa tapaan vääntää nupin noin 180-200 asteeseen. Fiiliksen ja planeettain asentojen mukaan. 

Malai Kofta

Malai Kofta

Kesäkurpitsakeitto & apinaleipää

Kesäkurpitsakeitto & apinaleipää