kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Lasagne Con Zucchine - Kesäkurpitsa Lasagne

Lasagne Con Zucchine - Kesäkurpitsa Lasagne

Tämä kesäkurpitsaherkku valmistui kesäkeittiön miniuunissa ja oli syötävän hyvää niinkuin lasagne aina. Lasagne on yksi ruoka, johon en ikinä kyllästy. Yrtteinä tällä kertaa vuohenputkea, ruohosipulia ja persiljaa. Vuohenputkea siksi, että yrittää vallata koko puutarhan ja toiseksi, että on terveellinen ja maukas villiyrtti. Ja kielipoliisit olkoon valittamatta lauserakenteista. 

Ainekset: 

1 kesäkurpitsa viipaleina
2-3 lasagne levyä
200g juustoraastetta
jauheliha- ja bechamelkastikketta

Jauhelihakastike:

1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä 
5 kirsikka tomaattia
1 mini paprika
400 g naudanjauhelihaa
punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria, hunajaa
kourallinen vuohenputkea, persiljaa ja ruohosipulia

Bechamel eli valkokastike : 

40-50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
suolaa, musta tai valkopippuria
 

lasagne kesäruokaa ruokablogi

Viipaloi kesäkurpitsa. Tee jauhelihakastike. Paista jauheliha öljyssä, lisää sipuli ja valkosipuli. Paista hetki kunnes sipuli on kypsynyt hieman. Mausta suolalla, mustapippurilla, hunajalla ja viinietikalla ja lisää pilkotut tomaatit ja paprika ja jätä hellalle porisemaan.

Tee valkokastike. Sulata voi, lisää vehnäjauhot, kypsennä hetki, mutta älä ruskista. Lisää maito villisti vatkaten ettei tule kokkareita. Anna kiehua hetken ja mausta suolalla, musta- tai valkopippurilla ja pienellä määrällä juustoa. 

Kokoa lasagne. Aloitan yleensä jauhelihasta, päälle lasagnelevyä murusteltuna imemään kesäkurpitsasta tulevaa kosteutta, sitten kerros kesäkurpitsoja, väliin vähän bechamelia ja/tai juustoraastetta, sitten taas jauhelihaa, lasagnea ja kesäkurpitsaa kunnes kaikki ainekset on vuoassa kerroksittain. Kesäkurpitsalasagnessa lasagnelevyjä en laita pedantisti peittämään koko vuokaa, vaan niiden tarkoitus on viedä vain osa kesäkurpitsan kosteudesta. Päälle juustoraastetta. Paista noin 200 asteessa ja noin 30-40 minuuttia. 

lasagne kesäruokaa ruokablogi
Mary Sharp antaa viimeisen silauksen.

Mary Sharp antaa viimeisen silauksen.

Pekoniraparperipaistos

Pekoniraparperipaistos