kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Pizza flambée

Pizza flambée

Suunnitelma oli tehdä Alsacelaista Tarte Flambéeta, mutta koska kaapeissa ei ollut sipulia eikä kinkkua, suunnitelma muuttui. Lopputulos kuitenkin yllätti myönteisesti. Hiilloksella paistettu pohja on ainutlaatuinen, pohjasta rapea ja sisältä pehmeä. Pientä palaneen makua unohtamatta.

ruokablogi pizza pitsa

Pizzapohja:

n. 1,5 dl vettä
3 rkl öljyä
25 g hiivaa
Vehnäjauhoja
Suolaa

Sekoita kädenlämpöinen vesi, öljy ja hiiva, mausta suolalla. Lisää jauhot hiljalleen samalla sekoittaen kunnes taikina ei enää tartu. Jätä kohoamaan 1-2 h lämpimään paikkaan.

Tomaattikastike:

Murskattuja tomaatteja
Suolaa ja pippuria
Viinietikkaa 2 tl
Hunajaa 1 rkl
Yrttejä:, persiljaa, oreganoa, ruohosipulia
Valkosipulia

Keitä tomaattikastike samalla kun valmistat hiillosta.

Kun hiillos on valmis, tasoita se huolellisesti. Aseta muutaman sentin korkeudelle grilliritilä, sen päälle foliota ja pizza leivinpaperinpäällä. Tarkkaile paistumista ja kääntele tarvittaessa, hiillos muodostaa helposti hotspotteja, jotka polttavat pohjan. Ai mistä ruuan nimi tulee? Antaa olla.

pizza-9439.jpg
 Koska keitetään puutarhassa, paskaiset nokialaiset pizzapellin kyljessä on ihan ok juttu. 

Koska keitetään puutarhassa, paskaiset nokialaiset pizzapellin kyljessä on ihan ok juttu. 

Saareentulosalaatti

Saareentulosalaatti

Halloumisalaatti

Halloumisalaatti