kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Vegeburger

Vegeburger

Testasimme Hesarissa olleen vegepihvin reseptin. Toimii erittäin hyvin, ja oli yllättävän maukasta. Tämä meni vakioruokalistalle. Alla Hesarilta mukailtu resepti, tosin alkuperäisessä ohjeessa taikina oli isohko joten pienensin sitä ja majoneesin määrääkin himmasin pienemmäksi. Nämä pihvit oli maukkaita ja tuhtia purtavaa vähemmälläkin majo-määrällä. 

Vegepihvit: 
1 tölkki säilöttyjä kypsiä kidneypapuja
1 raastettu porkkana
1 hienonnettu sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
oliiviöljyä paistamiseen

1/2 tölkki säilöttyä maissia
1 dl juustoraastetta
1/2 dl korppujauhoja

1/2 chilin palko pilkottuna
1 kananmuna
1 rlk majoneesia
2 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa

Kuullota porkkana ja sipuli ja lisää loppuvaiheessa valkosipuli. Survo tai jauha tehosekoittimella pavut, lisää porkkkana-sipuli-valkosipuliseos ja paahdetut ja jauhetut cashew-pähkinät. Meillä ei keittiössä tehosekoitinta majaile, joten kidneypavut survoutuu kyllä mukavasti perunasurvimellakin ja cashew-pähkinät saa jauheeksi morttelissa lihasvoimin. Lisää seokseen maissit, korppujauhot, juustoraaste sekä kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin, maista ja jätä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Kumoa taikina leivinpaperille, taputtele paksuksi murekkeen tapaiseksi pötkyläksi ja leikkaan siitä hampurilaissämpylääsi sopivia pihvejä. Taputtele leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa 20 min. 

Hamppareita kootessa grillaa tai paista pihveihin vielä rapea paistopinta ( uunituksella meillä ainakin pohja tuli rapeaksi ja ruskeaksi ja päällys jäi vähän haljun väriseksi). Lisäkkeenä meidän hampurilaisen välissä oli porkkana salsaa, tomaattia, salaattia, sipulia, herkkukurkkuja ja vuohenjuustoa. 

Jos ihmisen täytyisi valita yksi ruoka, jolla ruokailla hamaan tappiin asti, niin helposti näitä nassuttelisi. 


 

Ripsakka raparperipiirakka

Ripsakka raparperipiirakka

Porkkanasalsa

Porkkanasalsa