kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Kasvislasagne (spagetilla)

Kasvislasagne (spagetilla)

Saaressa lähikauppa on kaukana, puutteen ilmaantuessa täytyy soveltaa. Lasagnelevyjen puute ei estänyt syömästä kasvislasagnea.

Ainekset:

1 porkkana hienonnettuna
1 kesäkurpitsa kuutioituna
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 chilin palko
1 tölkki tomaattimurskaa
loraus viinietikkaa
tuoretta persiljaa ja salviaa, kuivattua oreganoa ja basilikaa, suolaa, mustapippuria ja hunajaa

Tee kasviskastike. Pilko kasvikset ja kuullota hetki joko voissa tai öljyssä. Lisää viini tai viinietikka ja haihduta hieman, lisää tomaattimurska ja mausta. Jätä porisemaan siksi aikaa kun valmistat valkokastikkeen. 

Blå Castellolla maustettu valkokastike:  
voita, vehnäjauhoja, maitoa ja mausteina Blå Castello sinihomejuustoa ja Pecorinoa eli lampaanmaidosta tehtyä kovaa parmesantyyppistä juustoa. 

Lasagnen kokosin aloittamalla pienellä määrää kasviskastiketta, murusteltua spagettia väliin ja valkokastiketta, sitten taas kasvista ja spagettia ja valkokastiketta kunnes kaikki ainekset oli käytetty. Ja pinnalle juustoa. Paista 180-200 astetta noin 40-60 minuuttia. Jos uuni on ärhäkkä ja lasagnen pinta meinaa tummua liikaa tai paistos näyttää kuivuvan niin peitä vuoka foliolla. Uunista ottamisen jälkeen anna vetäytyä ainakin 10minuuttia ennen ruokailua. Tämän tahtoo olla se vaikein paikka. 

 


 

Pinaattipasta

Pinaattipasta

Omena-punapippuripiirakka

Omena-punapippuripiirakka