kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Vegeburger munakoisopihvillä

Vegeburger munakoisopihvillä

Leivitetty munakoisoviipale osoittautui kelvolliseksi pihviksi. Mausteita saa olla runsaasti. Ja vaikka kaapista ei löydy korppujauhoja leivitykseen voi senkin hoitaa pelkällä vehnäjauholla. Muutkin jauhot tai vaikkapa kaurahiutaleet ajanevat asian. Mökkikokkailussa on usein mentävä sillä mitä kaapista sattuu löytymään. 

vegeburger munakoiso kasvisburger

Leivitetyt munakoisopihvit
1 munakoiso viipaleina
1-2 dl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria ja muita mieleisiä mausteita, näihin tuli chilijauhetta, juustokuminaa ja savupaprikaa

Leikkele munakoiso noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kierittele hyvin maustetussa vehnäjauhoseoksessa. Kasta kananmunaan ja leivitä vielä kertaalleen jauhoissa. Paista pannulla keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia välillä käännellen. 

Käytämme usein burgereissa sämpylän asemesta Vaasan kaurapaloja. Nämä tuntuvat toimivan rakenteeltaan ja koostumukseltaan useita höttösämpylöitä paremmin burgereissa. Minua Vaasan leivän leivonnassa viisaampi veljeni valisti että asia johtuu todennäköisesti rasvan määrästä joka leipätaikinaan on käytetty. Mistäpä ei tulisi hyvää kun siihen lisää hieman rasvaa? 

Isolla puuhellalla riittää paistopintaa.

Pihvien paistuessa pannulla leivät lämpenivät samalle hellan päällä. Lisukkeina porkkanasalsaa, salaattia, tomaattia, sipulia, suolakurkkua ja cheddarjuustoa. 

Lisukkeista tärkein tietysti porkkanasalsa.

Lisukkeista tärkein tietysti porkkanasalsa.

Omena-punapippuripiirakka

Omena-punapippuripiirakka

Savukampelaa & keitetty piikkikampela

Savukampelaa & keitetty piikkikampela