kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Siikaceviche

Siikaceviche

siika kesäruokaa siikachevitse

Ceviche kannattaa tehdä mahdollisimman tuoreesta kalasta, siiasta tai kuhasta. Tässä hyvin pelkistetty versio tumman leivän päälle tai sushi nigireihin, monet lisäävät cevicheen esim. avocadoa tai punasipulia.

Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle pilkottu chili ja purista päälle limemehua. Hapokas mehu pilkkoo lihan proteiinit ja liha alkaa muistuttaa kypsennettyä kalaa. Anna marinoitua kunnes liha vaalenee 0,5-2 h.

sushi nigiri siikaceviche kesäruokaa ruokablogi
Siikanigirit

Siikanigirit

Ripsakka raparperipiirakka

Ripsakka raparperipiirakka