kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Siikanigirit

Siikanigirit

Sushiriisi (ohje TokyoKan):

Huuhtele 4 dl riisiä kylmällä vedellä. Laita riisi syvään kattilaan ja lisää 4,5 dl vettä. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 min ja laita kansi päälle. Kuumenna lieden suurimmalla teholla, kunnes riisi alkaa kiehua, käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 10 min.

Riisin kiehuessa kiehauta etikkaliemi ja anna jäähtyä:
7 rkl riisiviinietikkaa, 1/ rkl suolaa ja 4 rkl sokeria.

Jäähdytä sushiriisi laakeassa astiassa lastalla sekoittaen. Lisää etikkaliemi.

Nigirien päälle laitoimme graavisiikaa, kurkkuviipaleita sekä siikachevitseä.

Siikakeitto

Siikakeitto

Siikaceviche

Siikaceviche