kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Mutakakku ilman suklaata

Mutakakku ilman suklaata

Maailmassa vietetään monia hienoja päiviä muistaen tai juhlien tärkeitä asioita. On äitienpäivää, isänpäivää, ystävänpäivää sekä pyhäinpäivää. Halauspäivä on myös yksi sympaattisimmista päivistä. Mutta voi sitä riemua kun muutama päivä takaperin huomasin nettiä selaillessa 27. tammikuuta olevan suklaakakkupäivä. Voi hyvää päivää! Nyt on päivä kohdillaan. Toki tätä päivää piti juhlistaa leipomalla suklaakakku.

Koska suklaakakkupäivä pääsi yllättämään, ei ruokakaapeista löytynyt tummaa suklaata. Mies on sen verran suklaalle perso, että suklaa kaikissa muodoissaan katoaa talosta kuin tuhka tuuleen. Piti löytää siis resepti, jolla saisi kostean suklaista kakkua ilman tuota tuiki tärkeää raaka-ainetta. Hetken surffailun päätteeksi vakuutuin Kinuskikissan helpon kuuloisesta reseptistä, jota muokkasin lisäämällä taikinaan maapähkinävoita ja lisäämällä himpun kaakaon määrää.

Tuli elämää makoisampi suklaakakku. Tällä kertaa osasin myös olla reilun orjallinen paistoajan suhteen ja kakku jäi ihanan, mutaisen tahmeaksi. Ja miten lyhyessä ajassa se valmistui kahden käsiparin voimalla. Vaivainen tunti alusta loppuun kakun jäähdyttelyineen. Kakku hädin tuskin ehti tulla kuvatuksi ennen kuin katosi parempiin suihin. 

Mutakakku ilman suklaata

100 g voita
1 reilu ruokalusikallinen maapähkinävoita, arviolta 50 g
1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl jauhoja
1/4 tl suolaa
2 huoneenlämpöistä munaa
3 dl sokeria

Sulata voi ja sekoita siihen maapähkinävoi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulanut voi varovasti sekoittaen taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti sekoitellen taikinaan. Paista 15-17 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla korppujauhotetussa tai leivinpaperilla vuoratussa vuoassa. 

mutakakku suklaakakku.jpg

 

 

Risottoa paahdetusta myskikurpitsasta

Risottoa paahdetusta myskikurpitsasta

Runebergin tortut.

Runebergin tortut.