kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Kurpitsapihvit ja pikkelöityä punasipulia

Kurpitsapihvit ja pikkelöityä punasipulia

Joidenkin kokkausideoiden toteutukseen menee toisinaan tovi. Ja se tovi ei ole ihan perinteisesti mielletty lyhyt hetki, vaan tässä tapauksessa noin pari vuotta. Joitakin vuosia sitten jonkun ruoka-aviisin innoittamana päätin kokata kesäkurpitsa-halloumipihvejä. Kuluneenkin kesän aikana ehdin useamman kerran visioida kesäkurpitsa-halloumipihvit valmiina. Toteutukseen asti en puutarhan kesäkurpitsakauden aikana päässyt. Talvikurpitsaa sen sijaan on vielä ruokakomero pullollaan ja vihdoin koitti toteutuksen aika.

Kuten sanotaan, hyvää kannattaa odottaa. Näistä makean kurpitsan ja suolaisen halloumin maustamista pihveistä tuli kerrassaan herkullisia. Juustokumina ja ryytineidon siemenet vievät makumaailmaa Intian suuntaan. Jos nämä mausteet uupuvat maustekaapistasi, älä silti jätä herkullisia pihvejä kokeilematta. Ne maistuvat varmasti maukkailta ilmankin.

kurpitsa-7388.jpg

Kurpitsa-halloumipihvit:
500g raastettua kurpitsaa
225g halloumia raastettuna
2 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 tl juustokuminaa
1 tl ryytineidon siemeniä
Suolaa ja mustapippuria
2 kananmunaa ja tarvittaessa hieman vehnäjauhoja
Öljyä tai voita paistamiseen

Sekoita raastettu kurpitsa, valkosipuli, sipuli sekä juusto. Mausta suolalla ja jätä seisomaan noin 10-15 minuuttia. Puristele raasteesta käsin ylimääräinen neste pois. Lisää mausteet ja kananmunat ja sekoita. Koepaista yksi pihvi, noin 5 minuuttia per puoli. Mikäli pihvi ei pysy hyvin kasassa, lisää taikinaan hieman vehnäjauhoja ja jatka pihvien paistamista.

kurpitsapihvi vegeruoka-7688.jpg

Pikkelöidyt punasipulit:
1/2 dl viinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 punasipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna

Sekoita sokeri vesi-etikkaseokseen. Kiehauta ja varmista, että sokeri on liuennut. Lado punasipulit puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada liemi päälle ja painele sipulit liemen alle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Pikkelöity punasipuli on ihanan makea ja raikas lisäke suussasulavien kurpitsapihvien seuraksi.

Lasagne al Forno

Lasagne al Forno

Pfifferlingsuppe!

Pfifferlingsuppe!