kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Ribsit naisen tapaan

Ribsit naisen tapaan

Ajatus kokata ja blogata ribsejä kahdella tapaa lähti miehen mielestä. Lienee syntynyt taannoisesta kauhistelustani, kun ehdotti ribsejä kokattavaksi nälän jo kuristessa vatsassa. Eihän ribsejä niin nopeasti voi tehdä! Oma ruuanlaittoni alkaa usein korvien välissä useita päiviä ennen toteutusta, siirtyen sitten ruokakaupassa suoritettujen rastien jälkeen toteutus osioon, joka sekin usein vie tunteja. Mies on niin ihanan suoraviivainen. Idea. Toteutus. Toista se on kun nainen kokkaa. 

Tapaan tehdä ribsit niin, että hieron ensin ribsien pintaa kuivamauste seoksen, joka saa mielellään maustaa kylkirivejä yön yli. Jos on kiire, niin reilu tuntikin riittää. Samalla ribsit voivat jäädä huoneen lämpöön, etteivät ole jääkaappikylmiä uuniin mennessä. Sitten ribsejä paistetaan uunipellillä tai vuoassa 130-150 asteessa folion alla noin 2 tunnin ajan, uunin tehoista, planeettain asennoista ja emännän mielentilasta riippuen. Tällä välin tehdään tomaattinen BBQ kastike. Sitten uunin lämpötila nostetaan 220-250 asteeseen, ribsit valellaan BBQ kastikkeella, paistetaan 5-7min, käännetään ja valellaan ja uunitetaan taas 5-7 minuuttia. Tätä jatketaan puolen tunnin ajan kunnes ribsien pinnassa on rapsakka, mausteisen karamellisoitunut pinta. Tämän viimeisen vaiheen voi  kesällä tehdä grillissä ja siinä tämä homma toimii yleensä hieman sähköuunia rivakammin. Kaikkineen aikaa tähän naisen tapaan tehdä ribsejä saa varata vähintään reilut kolme tuntia. Hiljaa hyvä tulee. 

Ribsit-ribs naudankylki 3577.jpg

Kuivamauste rub: 
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1/2 tl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa
Suolaa maun mukaan
3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja veitsellä lytättynä

BBQ kastike: 
1 dl tomaatti kastiketta
2 rkl tomaatti pyreetä 
2 rkl siirappia
2 rkl öljyä
1 rkl balsamicoa
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
Juustokuminaa, savupaprikaa, timjamia, suolaa ja mustapippuria 

BBQ kastikkeen tekotapa vaihtelee hieman riippuen siitä mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa sieltä löytyi kotitekoista, pizzaa varten keiteltyä tomaattikastiketta, joka toimi oivana pohjana BBQ kastikkeelle. Mausta reilusti siirapilla, lisää öljy, balsamico ja hienonnettu valkosipuli ja mausteet. 

Miehen ribsit vasemmalla, naisen tapaan oikealla. 

Miehen ribsit vasemmalla, naisen tapaan oikealla. 

 

 

 

 

Ribsit miehen tapaan

Ribsit miehen tapaan

Vegaaninen linssibolognese

Vegaaninen linssibolognese