kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Suklaa-herukka fondant

Suklaa-herukka fondant

Miehellä oli melkein nimipäivä, joten leivoimme tyttölapsen kanssa jotain suklaista hänen toiveestaan. Suklaakakkua on tullut tehtyä jo muutaman kerran alkuvuoden aikana, joten kaipasin jotain uutta. Lenkillä reippaillessa mieleen välkähti suklaa fondant, sisältä herkullisen valuva suklainen pikkukakku. Halusin tuoda perus fondanttiin marjaisuutta, joten hävikistä herkuksi filosofiaa hyödyntäen lisäsin taikinaan pari palaa mustaherukkajäädykettä pakastimesta. Olipas hämmentävän hyvää, mutta niinhän suklaa aina on. 

Suklaa-herukka fondant ( 8 kpl): 
1 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
2 kananmunaa
1 3/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaota
1 1/2-2 dl sulanutta marjajäädykettä
100 g sulatettua tummaa suklaata

suklaa fondant-3635.jpg

Ohjeen suklaafondantin tekoon löysin Valion sivuilta. Muokkasin reseptiä omiin tarkoitusperiin sopivaksi. Lisäsin alkuperäiseen reseptiin hieman kaakaojauhetta ja jauhoja sitomaan sulaneen marjajäädykkeen tuomaa kosteutta. Paistolämpötilakin jäi hieman alkuperäisohjetta matalammaksi, koska uuni oli valmiiksi 175 asteessa leipien paiston takia. Fondantit ja saaristolaisleivät mahtuivat hyvin samaan uuniin ja fondant kypsyi ihan hyvin tuossa alemmassakin lämpötilassa, kun paistoaikaa hieman venytti. 

Jos mielit marjaisia fondantteja, tee näin: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää lusikalla varovasti sekoitelleen taikinaan. Lisää sen jälkeen sulanut marjajäädyke. Marjajäädyke oli tehty vatkatusta kermasta, sokerista ja kananmunista sekä herukkasoseesta eli jos marjajäädyke uupuu ajanee kermavaahto-marjasoseseos asian. Sulata suklaa mikrossa varovasti 30 sekunnin pätkissä täydellä teholla välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulaa, sekoita se taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffini vuokiin ja paista 200 asteessa 9 minuuttia tai 175 asteessa 11-12 minuuttia. 

suklaa fondant-3647.jpg
Makean mausteinen tomaatti-chutney

Makean mausteinen tomaatti-chutney

Ribsit miehen tapaan

Ribsit miehen tapaan