kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Perunasalaatti goes India

Perunasalaatti goes India

En malta odottaa kotimaisia uusia perunoita vaan sorrun kesänkaipuussa usein tuontiperunan edessä. Tänään kaupan hevitiskiin oli kauniiksi keoksi aseteltu puhtaaksiharjattuja espanjalaisia uuden sadon perunoita. Ostin pienen kapallisen ja ideoin intialaisen keittiön mausteiden sävyttämän version. Ryytineito eli mustakuminansiemenet puhuttelevat minua tällä hetkellä. Halusin myös hyödyntää jo hurjaa vauhtia idätyspöydällä kasvavaa sarviapilaa kokkailussa. Itänyt sarviapila maistuu todella paljon herneen versoille eli sen voi korvata hyvin niillä. Perunasalaatin pohjan idea tuli viimekesän tuttavuudesta, savolaisista hyrskypotuista ja maustaminen muokkautui Intian suuntaan omien korvien välissä. Syntyi hieman erilainen mutta maukas versio kesäisestä herkusta. 

Hölsky_perunat_perunasalaatti-4196.jpg

Perunasalaatti: ( kolmelle) 

500 g uusia perunoita
2 tl suolaa
1/2 tl mustakuminaa
1/2 tl sarviapilansiemeniä
1 tl kuminaa
1 rkl voita
1 prk ranskankermaa
2-3 kevätsipulia pilkottuna
nippu sarviapilaa hienonnettuna

Keitä pestyt perunat hyvin suolatussa vedessä kypsiksi. Tämä vie noin 15-20 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Paahda sillä välin mustakuminan-, sarviapilan- ja kuminansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla niin, että mausteiden tuoksu voimistuu. Jätä odottamaan. Kaada kypsistä perunoista keitinvesi ja lohko perunat kattilassa. Heitä sekaan nokare voita ja mausteet. sekä pilkotut sipulit, tuore sarviapila ja ranskankerma. Laita kansi päälle ja ravista sekaisin. Tarkista suola ja laita tarjolle. 

Söimme perunasalaattia kylmäsavulohen ja feta-rypälesalaatin kanssa. Ruoka oli kesäistä ja hyvää. 

Hölsky_perunat_perunasalaatti-4198.jpg
Maa-artisokka risotto ja paistettuja tatteja

Maa-artisokka risotto ja paistettuja tatteja

Suklaa Överit

Suklaa Överit