kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Canard au Vin

Canard au Vin

Mä kyllä kirjotan tän joskus...näillä sanoilla tämä herkullinen Canard au Vin, eli ankankoipia viinissä resepti on odottanut postausta hamasta kevättalvesta, jolloin miehen keittiössä ruoka syntyi. Mies siis kokkaa ja kuvaa ahkerasti mutta kovin harvakseltaan bloggaa. Eipä sillä, että nainenkaan kovin ahkera olisin viimeaikoina ollut kirjoittamaan reseptejä ylös tai ylipäätään kokeilemaan jotain uutta. Syysruokailu on pitkälti mennyt tutuilla ruokarepertuaareilla. Sateinen, harmaa sää ja tarpeeksi pysähtynyt arki-ilta sai vihdoin taas inspiroitumaan blogin pariin.

duck-3620.jpg

Onneksi mies on sen verran etevä, että ottaa kuvatessaan myös raaka-ainekuvat. Näin reseptin sisältöön pääsee käsiksi paljon toteutuksen jälkeenkin. Tähän mausteiseen ja syyssäähän sopivaan ankkapataan tarvitset:

Canard au Vin:

2 ankankoipea
2-3 eriväristä porkkanaa pilkottuna
1-2 varsisellerin vartta pilkottuna
1 punasipuli viipaloituna
1 valkosipulin kynsi
2 dl punaviiniä
Suolaa, mustapippuria, pätkä kanelitankoa, 5 neilikkaa, 3 kardemummaa palkoineen, tuoretta timjamia
Voita

Ota ankankoivet lämpenemään hyvissä ajoin, noin puolituntia ennen ruuanlaittoa. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Paahda mausteita hetki kuivalla valurautapannulla kunnes ne alkava tuoksua. Kaada mausteet uunipataan. Lisää pannulle voi ja paahda ankankoipia hetki molemmilta puolin. Suolaa ja pippuroi ja lisää pataan. Laita pilkotut kasvikset pannulle, paahda hetki sekoitellen ja lisää pataan. Kaada perään punaviini. Tuo kaksi desiä on hatusta temmattu arvio. Loirota anteliaammin, jos ei viinihammasta kolota. Kypsennä uunissa noin kahden tunnin ajan kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta.

duck-3630.jpg
Pfifferlingsuppe!

Pfifferlingsuppe!

Punajuuririsotto herkkutateilla

Punajuuririsotto herkkutateilla