kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Pfifferlingsuppe!

Pfifferlingsuppe!

kanttarellikeitto-7306.jpg

Kuivasta kesästä huolimatta sienikausi oli erinomainen sateiden alettua syyskuussa. Tässä nopea, mausteinen klassikkosoppa.

Ainekset:
2 l kanttarelleja
2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 chili
Varsiselleriä
Mustapippuria & suolaa
Rakuunaa, tuoretta tai kuivattua
4 dl kermaa
Lisää halutessasi kasvislientä, niin saat keitosta useamman annoksen.

kanttarellikeitto-7314.jpg

Kuullota valkosipuli, chili ja rakuuna voissa, lisää sipuli ja sienet.
Paista keiton päälle erikseen pieniä kanttarelleja, mausta suolalla ja pippurilla.

Kun sienet ovat haiduttaneet nestettä ja sipulit kypsiä, lisää kerma ja survo sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen vielä 15-20 min. Koristele kiettoannos paistetuilla sienillä ja rakuunan lehdillä tai millä vaan yrtillä.

kanttarellikeitto-7319.jpg
Kurpitsapihvit ja pikkelöityä punasipulia

Kurpitsapihvit ja pikkelöityä punasipulia

Canard au Vin

Canard au Vin