kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Tomaattimascarponepiirakka

Tomaattimascarponepiirakka

Ensimmäinen ahaa-elämys tehdä tomaattipiirakkaa syntyi taannoin keväällä jonkin ruoka-aviisin innoittamana. Niin kuin monet muutkin ruokaprojektit, tämäkin piirakka antoi odotuttaa itseään tovin. Viime viikon Hesarin ruokatorstai muistutti tomaattipiirakan olemassa olosta. Kun kasvulavojen tomaatit myös punoittivat kutsuvasti, oli käärittävä hihat ja ryhdyttävä toimeen. 

tomaattipiirakka-7201.jpg

Kuten asiaan kuluu, soveltaa piti. Pohja leivottiin maailman parhaan sienipiirakan reseptillä. Koska on maailman paras. Täytteen herasta valmistettu ricotta vaihtui tuhdimpaan mascarpone juustoon, koska lähikaupan valikoima oli tältä osin vajavainen. Päälle tuli reilusti kasvulavojen tomaattisatoa ja viimeisen silauksen antoi puutarhasta haettu basilika sekä oregano. Kyllä kotipuutarhurin näin sadonkorjuuaikaan kelpaa! 

Tomaattimascarpone täyte: 

1 prk mascarponea (250g) 
1 kananmuna
1 kesäsipuli laihoineen pilkottuna
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
Suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä paistamiseen
Tuoreita tomaatteja viipaloituina, noin 10 kpl
Tuoretta basilikaa ja oreganoa
Hunajaa

Tee pohja ja kauli se vuokaan. Meillä vuokana toimi iso, suorakaiteenmuotoinen lasagnevuoka. Mikäli käytät pyöreää peruspiirakkavuokaa, on linkin takaa löytyvässä taikinassa tykötarpeita kahteen piirakkaan. Sekoita mascarpone ja kananmuna.  Mausta suolalla ja mustapippurilla ja levitä seos piirakkapohjan päälle. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki. Mausta nämäkin suolalla ja pippurilla ja levitä mascarponen päälle. Asettele taiteellista silmääsi miellyttävällä tavalla tomaatit vuokaan, ripottele perään pilkotut, tuoreet yrtit ja rouhi vielä hieman mustapippuria ja suolaa koko komeuden pinnalle. Paistoaikaa tarvitset arviolta noin puolituntia 225 asteessa. Joku tumpelo bloggaaja oli unohtanut piirakan paistoajan sienipiirasreseptistä ja kellotus jäi tälläkin kertaa tekemättä. Piirakan paistuttua valuta päälle hunajaa ja nauti. 
 

tomaattipiirakka-7202.jpg
Punajuuririsotto herkkutateilla

Punajuuririsotto herkkutateilla

Fetasalaatti rypäleillä

Fetasalaatti rypäleillä