kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Tammikuinen suklaakakkupäivä 27.1 sai leipomaan suklaakakkua. Jos nyt suklaakakun leipomiseen ylipäätään sen suurempia syitä tarvitaan. Ainahan suklaakakku on hyvää. Tätä kesäkurpitsa-suklaakakkua tuli testattua jo kesällä puutarhan puskiessa kesäkurpitsaa vasemmalta ja oikealta. Hetken googlailun jälkeen päädyin tuolloin Kodin Kuvalehden suklaakakkuun ja samalla reseptillä mentiin nytkin. Sokerin määrä näytti niin pahalta kulhossa, että sitä lusikoitiin noin desi takaisin pussiin. Tiedä oliko tuosta terveyshyötyä, mutta 1,5 dl sokeria riitti mainiosti tekemään kakusta makean, ei kuitenkaan yltiömakeaa. Lisäksi alkuperäisen reseptin öljy vaihtui meidän keittiössä voihin. Kakku on rakenteeltaan ihanaa kosteaa ja tahmeaa ja tuntuu vain paranevan jääkaapissa seisomisesta.

Raastoimme satokaudella useamman litran kesäkurpitsaa pakkaseen talvista leivontaa ja ruuanlaittoa varten. Tällä tavalla ylimääräisen sadon sai käsistään eikä kotikokkien tarvinnut jatkuvasti ideoida uusia kesäkurpitsaruokia. Kakku on siis leivottu oman maan sadosta ,mikä tammikuisten hankien keskellä tuntuu hieman epätodelliselta.

Kesäkurpitsa-suklaakakku:

3 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
5 dl raastettua kesäkupitsaa
1 dl sulaa voita

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele 24cm kakkuvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Itse suosin leivinpaperia, kun on niin vaivatonta. Vaahdota muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä muna-sokerivaahtoon. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Nostele sekaan raastettu kesäkurpitsa. Sekoita taikinaan lopuksi varovasti voi. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40-45minuuttia.

Kesäkurpitsa_suklaakakku-9210.jpg

Lisäksi piti päästä testaamaan uutta jäätelökonetta. Tämän suklaakakun seurana oli lime-inkivääri frozen yogurttia mutta jäätelöistä oma postaus tuonnempana.

Hatsapuri

Hatsapuri

Kikherne-pinaatti korma

Kikherne-pinaatti korma