kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Hatsapuri

Hatsapuri

Joko olet tutustunut Hatsapuriin, georgialaiseen pannuleipään? Me teimme tuttavuutta tähän syntisen hyvään herkkuun viime viikonloppuna ja ihastuimme ikihyviksi. Pannuleipä on pinnaltaan ihanan rapsakkaa ja suolaista ja sisältä paljastuu paljon pehmeää, valuvaa, sulaa juustoa. Oikea juuston ystävän unelma.

Tämän ihanan herkullisen pannuleivän reseptin bongasin Viimeistä murua myöten blogista. Totesin ensi silmäyksellä, että leipää on päästävä testaamaan eikä reseptisilmä pettänyt. Originaali reseptiä muokkasin lisäämällä juustoseokseen 2 puristettua valkosipulin kynttä. Leivoin taikinasta 4 leipää, koska ruokailijoitakin oli neljä. Note to self tulevaa kokkausta varten: tee taikinasta vain 3 leipää eli jätä taikinaa hieman paksummin juustotäytettä peittämään. Tai tee hieman isompi taikina lisäämällä veden ja jauhon määrää. Tämä siksi, että kaulin taikinan hieman liian ohueksi ja 2 leivistä ratkesi paiston aikana. Mielestäni ideaali tilanne on saada leivät pysymään paiston ajan ehjinä, niin että kaikki ihana juusto sulaa leivän sisään ja valuu vasta leikatessa lautaselle. Omnom.

Hatsapuri-leipä-9241.jpg

Hatsapuri:

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
200g fetajuustoa murusteltuna
300g mozzarella juustoa hienonnettuna
2 puristettua valkosipulin kynttä

Sekoita veteen suola ja ripaus sokeria hiivaa herättelemään. Lisää hiiva ja hieman jauhoja. Sekoita, lisää öljy ja ala lisätä jauhoja pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa hyvin käsistä. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 45min. Tee tällä välin juusto täyte. Murustele feta ja mozzarella ja purista sekaan valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se pötköksi ja leikkaa kolmeen tai neljään osaan. Kauli taikinapallot pyöreiksi, noin 20 cm halkaisijan lätyiksi. Levitä juustotäyte keskelle. Nostele reunat kohti keskustaa ja nipistä taikinanyytit kiinni ja taputtele vielä visuaalisesti miellyttäviksi leipäkeikoiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa molemmin puolin. Jos ylläoleva kirjoitus ei ole tarpeesi seikkaperäinen, katso inspiraatioksi Kodin Kuvalehden video Hatsapurien teosta.

Hatsapuri-leipä-9244.jpg
Riistapullat ja vihannesgratiini

Riistapullat ja vihannesgratiini

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Suklaa-kesäkurpitsakakku