kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Riistapullat ja vihannesgratiini

Riistapullat ja vihannesgratiini

Naapurin metsätilalta saimme hirvenjauhelihaa kotiiin viemiseksi. Syntyi Messinius-henkinen ateria, riistapullia vihannesgratiininkera. Maistuvaa suomalaista talviruokaa.

Riistapullat:
Hirvenjauhelihaa n. 500 g
2 punasipulia pilkottuna
1 chili
3 valkosipulinkynttä
Kurkumaa
Inkivääriä
Kourallinen mantelia tai pähkinää murskattuna
1 kanamuna
Kourallinen kuivattuja sieniä (liotettuna)
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Pilko sipulit, chili ja valkosipuli ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää kuivat mausteet ja morttelissa murskatut pähkinät. Jos käytät kuivia sieniä, voit myös jauhaa sienet morttelissa. Vaihtoehtoisesti liota sieniä 15-20 min, puristele kuivaksi, pilko ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi taikinaan kananmuna. Muotoile taikinasta pullia ja paista ne voissa paistinpannulla kypsiksi.

Vihannes_gratiini-9263.jpg

Vihannesgratiini:
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
Juustoa, tällä kertaa valkohomejuustoa ja emmental-raastetta
Suolaa & mustapippuria
40 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
Noin 4 dl maitoa

Erottele kukkakaali ja parsakaali nupuiksi ja keitä nopeasti (max. 5 min) suolatussa vedessä. Nostele reikäkauhalla uunivuokaan. Tee paksu bechamel kastike. Sulata voi ja lisää vehnäjauho. Kypsennä hetki mutta älä ruskista. Lisää maito voimakkaasti sekoittaen. Keitä kastiketta hetki, mutta varo ettei kastike pala pohjaan. Lisää lopuksi valkohomejuusto ja puolet emmental raasteesta ja mausta suolalla. Kaada valkokastike kaalien päälle, ripottele pintaan loput emmentalista ja paista uunissa 220 asteessa kullanruskeaksi, noin 15 min ajan.

Riistapullatt-9268.jpg
Lammas flatbread ja feta-minttu salaatti

Lammas flatbread ja feta-minttu salaatti

Hatsapuri

Hatsapuri