kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Uunifetapasta

Uunifetapasta

Joko kokeilit viraalihitiksi noussutta uunifetapastaa? Jos et niin elämäsi on yhtä autuasta pastakokemusta köyhempi. Tässä ruuassa yhdistyy aivan ihanasti uunissa paahtuneiden tomaattien makeus, fetan suolaisuus ja chilin lämmin polte. Helppokin ruoka on kun mikä. Tunsin suorastaan hämmentynyttä toimettomuutta keittiössä, koska tätä ruokaa ei juuri tarvitse laittaa. Riittää kun ladot ainekset uunivuokaan, laitat pastaveden kiehumaan ja annat ajan hoitaa loput. Nerokasta, nopeaa ja taivaallisen herkullista. Syvä kumarrus Liemessä Jennin suuntaan, jonka ideoima resepti on.

Feta-tomaattipasta:

500g rasia kirsikkatomaatteja
200g pala fetajuustoa
1 kokonainen valkosipuli puoliksi leikattuna
1 dl hyvää oliiviöljyä
1/2 punainen chili hienonnettuna
Suolaa, mustapippuria ja timjamia sekä valmiin pastan päälle basilkaa
100 g spagettia per ruokailija

Ja näin ihmeellisen helposti ruoka valmistuu. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uunivuokaan feta ja tomaatit. Heitä sekaan puoliksi leikattu valkosipuli, hienonnettu chili, rouhittu mustapippuria ja suola sekä tuore timjami ja loirota päälle oliiviöljy. Jos haluat hieman miedommin valkosipulista pastaa, riittää 2 kynttä kuorineen mainiosti. Toisella kokeilulla vähensin tuon valkosipulin 2 kynteen ja niistäkin tuli jo ihanasti valkosipulin makua. Toisella kerralla myös oliiviöljyä oli vähemmän, en mitannut vaan kaadoin vain reilusti öljyä uunivuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia, nosta lämpö 225 ja laita grillivastukset päälle, että feta hieman ruskistuu ja rapsakoituu. Jatka paistamista vajaa 10 minuuttia. Tällä välin keitä pasta kypsäksi hyvin suolatussa vedessä. Ota vuoka uunista, puristele valkosipulit kuoristaan, sekoita joukkoon valutettu pasta ja ripottele päälle tuore basilika.

uunitomaattifetapasta-0404.jpg
Karjalanpiirakka!

Karjalanpiirakka!

Lammas flatbread ja feta-minttu salaatti

Lammas flatbread ja feta-minttu salaatti