kesäruokaa ruokablogi salaatti

Maukasta ruokaa rennolla otteella.
Bon Ap'!

Sanna & Mats

Tulinen ja kermainen kurpitsakeitto

Tulinen ja kermainen kurpitsakeitto

Keskimmäisen pojan synttärit osuvat pyhäinpäivän aikaan ja kurpitsakeitto muotoutui luontevasti juhlien vakiotarjoiluksi. Tässä sopassa itämainen tulisuus kohtaa pehmeän kurpitsan maun sekä kermaisen koostumuksen. Keittoon sopii pyöreä oranssi kurpitsa tai myskikurpitsa. Myskikurpitsasta lihan saa huomattavasti helpommin eroteltua kuorista ja siemenkotakin on pienempi. Tällä kertaa mukaan meni myös puutarhan viimeinen kesäkurpitsa. Tästä ohjeesta tulee riittävästi soppaa n. 10-12 hengelle.

Kurpitsakeitto-1007.jpg

Kurpitsakeitto (10-12 hlö)
1-2 kurpitsaa koosta riippuen
1 kesäkurpitsa
3 omenaa
3-4 punasipulia
4-5 valkosipulinkynttä
1-2 punaista tuoretta chiliä
2-3 tl kurkumaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1/2 kanelitanko murskattuna
n. 75 g tuoretta inkivääriä raastettuna
4 dl kermaa, 6 dl täysmaitoa
n. 0,5 dl siirappia tai hunajaa
Purkki tuorejuustoa
1 limen mehu
n. 1,5 l vettä

Kurpitsakeitto-1011.jpg

Kuullota sipulit ja mausteet pannulla, lisää pieneksi pilkotut omenat. Paahda kurpitsat uunissa pehmeiksi, varo etteivät kuivu liikaa. Yhdistä ainekset veden kanssa isoon kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia välilllä sekoittaen. Survo sauvasekoittimella hienoksi ja lisää kerma ja maito. Tarjoillessa keiton voi koristella persiljalla tai mintulla.
 

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Maailman paras sienipiiras

Maailman paras sienipiiras